Lykken er…

Lykken er…

26. februar 2012 0 Af Kallun Solvang

Efter en dag med hele familien i skoven burde jeg måske lægge mig i sengen i stedet for at sidde her og hænge over computeren. Mine muskler er ømme af af flække træ, benene af at gå, og hovedet af at holde øje med ungerne i den store skov. Alligevel sidder jeg her igen – bag skærmen – bag tasterne. Jeg holder af at skrive, og derfor går jeg ikke i seng endnu.

Dette er mit første indlæg på min ven Sergeis blog. Han har gjort sig umage og lavet en flot hjemmeside; Skrevet om en masse spændende emner, som en masse spændende mennesker har læst og taget stilling til. Det er derfor med en vis nervøsitet i fingrene, at jeg skriver denne post.

Udemennesker

Egentlig ville jeg have berettet om dagens tur i skoven, men da vores familiesammenkomster sikkert ikke interesserer mange af jer læsere, har jeg valgt at klatre højere op i stien og se turen og oplevelsen derude i fugleperspektiv. De enkelte aktiviteter spiller jo egentlig ingen rolle – det gør samværet, nærheden og det gode humør derimod. Der skabes altid en helt særlig stemning, når vi er i skoven, på stranden eller i det hele taget på tur i naturen.

Sagen er nemlig den, at uanset om vi tager i skoven, på stranden eller for den sags skyld bare ud i haven, så giver naturen og den friske luft os noget helt særligt. Jeg ved ikke, hvad det er – det sker bare. Alle bekymringer glider i baggrunden, stress og sorger glemmes for en stund, og vi koncentrerer os udelukkende om hinanden. Vi er udemennesker med stort U.

Lykken for os er at være i naturen, uanset vejr, årstid eller dag på ugen. Udelivet får os til at slappe af og nyde livet, og derfor befinder vi os udenfor så ofte, vi kan. Når ikke vi arbejder, er vi i haven, på terrassen, står bag grillen eller går/cykler i det lokale skovområde. Vejret spiller ingen rolle, så længe man klæder sig i praktisk tøj, der passer til årstiden.

Et helt nyt liv

Nu tænker du sikkert, at vi da må få rigeligt med frisk luft, når vi nu er så meget ude, som jeg giver udtryk for. Måske synes du endda, er det er lige lovlig meget af det gode? Jeg ved, at det lyder voldsomt, men rent faktisk er det slet ikke nok for os.

Rent faktisk er vi så vilde med udelivet og naturen, at vi længe har talt om at flytte tættere på naturen end hvor vi bor lige nu. På dagens tur i skoven kom emnet op igen, og denne gang var min kone ikke sen til at tage en beslutning. I samme øjeblik jeg spurgte hende, om hun kunne have lyst til at flytte ud af byen, sagde hun nemlig det samme. Skal vi ikke… Jo vi skal.

Selvom jeg er træt i kroppen og i hovedet, kunne jeg ikke lade være med at skrive dette indlæg. Egentlig havde jeg intet budskab, da jeg startede – jeg havde bare brug for at komme ud med det. Vi gør det nemlig. Vi flytter på landet. Ikke i morgen og sikkert heller ikke i næste måned. Først skal vi have solgt huset, senere fundet et nyt. Men vi gør det altså…

Som nævnt, var der egentlig ingen agenda for dagens indlæg. Faktisk ville jeg bare fortælle til venner og bekendte, der læser med derude, at vi har besluttet os for at flytte. Alligevel håber jeg, at I kan få lidt ud af min fortælling. Måske har I selv noget, I drømmer om at gøre, se eller opnå. Noget, som måske ikke synes som det mest fornuftige at gøre?

Grav planerne frem igen! Gør det dog. Vi lever kun een gang, og hvorfor så ikke få det bedste ud af den tid, man har. Vi har længe vidst, at vi har det bedst, når vi er i naturen. Byens larm og travlhed siger os ikke spor – sådan har vi bare altid boet: Tæt ved børnehaver, skoler, indkøb mv. Men er dét nu også så vigtigt? Vigtigere end vores egen lykke? Nej, vel…

Disclaimer