Jeans til Stine

Jeans til Stine

19. februar 2017 0 Af Vibeke

Stine har lige afsluttet sin studentereksamen med endnu en topkarakter, og min mand og jeg troppede som traditionen foreskriver op på gymnasiet, så vi kunne stå klar med en buket blomster, når Stine kom ud fra eksamenslokalet. Vi kunne i realiteten godt have givet hende blomsterne med det samme, for hendes sidste fag var engelsk, hvor hun har for vane at få topkarakterer, men vi ventede naturligvis, til hendes lærer kom ud med karakteren.

Og vi kom ikke til at vente længe, før Stines engelsklærer kom ud på gangen og med et stort smil sagde til Stine, at censor og han ikke havde kunnet strække sig længere end til karakteren 12, som jo er den absolutte topkarakter.

Stine blev glad men ikke overrasket, og hun fik blomster og knus af os – og knus af de klassekammerater, der var til stede. Min mand og jeg havde på forhånd talt om, at vi burde ofre noget for at fejre Stines flotte studentereksamen, så vi havde skrevet et brev til hende, hvori vi gav hende lov til at købe tøj for op til 5.000 kroner, for Stine har altid været vild med smart tøj og lækkert fodtøj.

Når Stine er færdig med at holde ferie, skal hun i gang med at lære arbejdet med online marketing og søgemaskineoptimering, og hendes drøm er at komme i praktik hos dem her: https://www.concept-i.dk 

Stine blev lykkelig for gaven, især fordi de forestående studenterfester jo kræver noget af en ung piges garderobe, som hun nu havde mulighed for at shine gevaldigt op. Stine og jeg aftalte, at vi dagen efter skulle tage i byen for at power shoppe – jeg skulle nødvendigvis med for at stille mit dankort til rådighed.

Vi havde en helt uforglemmelig eftermiddag. Stine købte vildt ind og startede med en smart overdel fra Vero Moda i en sart, grønlig nuance, som passer fint til at bruge om sommeren. Ekspeditricen i den forretning foreslog en nederdel af slå om typen, som hun mente, ville stå godt til overdelen, men Stine ville ikke have en nederdel. Den slags har hun aldrig følt sig godt tilpas i, og der går mange måneder imellem, at hun ikke optræder i bukser.

Ekspeditricen viste hende så et par virkeligt smarte jeans fra Saint Tropez. Både Stine og jeg syntes bestemt også, at de var smarte i snittet, men farven duede ikke til overdelen. Det var ekspeditricen helt klar over, men de samme jeans kunne fås i hvid, som man jo kan sætte sammen med alle andre farver. Sagen var bare, at de hvide jeans var udsolgt, men der ville komme ny forsyning allerede dagen efter, og så kunne hun lægge et par til side til Stine i den rigtige størrelse.

Det var vi helt med på, og Stine havde god tid til at hente sine jeans næste dag, og det ville være i god tid inden den første af studenterfesterne, så hun valgte at sige ja til de hvide jeans.

Det havde taget en hel del tid med at prøve Stines nye tøj, så vi blev enige om, at hun kunne foretage resten af sine indkøb dagen efter på egen hånd, så vi gik forbi en kontantautomat, så jeg kunne hæve kontanter til hende. Fortsætter det sådan, ender det sgu med, jeg må hoppe på vognen med de der moderne og nye kviklån, som alle taler om!

Disclaimer