Erfaren i arbejdsskader

Erfaren i arbejdsskader

8. august 2019 0 Af Vibeke

Det kan være lidt svært at skelne mellem arbejdsskader og arbejdsulykker. Generelt kan man dog sige, at en ulykke sker pludseligt, mens en skade udvikles over længere tid. Det er en grov generalisering, fordi man skal huske, at en skade kan forvoldes af en ulykke.

Og hvornår er det en arbejdsskade eller en ulykke? Det kan være, at du er kok og skal transportere en tung gryde fra A til B, men du taber den ned over foden og får en hævelse, og blå mærker, men heldigvis ikke værre end det. Det er en arbejdsulykke. Og du vil næppe kunne få erstatning.
Men er du fx maler og indånder dampe fra maling, du arbejder med i mange år, kan du risikere at få åndedræts- eller måske, også allergiproblemer. Så er det en arbejdsskade.

Arbejdsskadeadvokat

Om du kan få erstatning, ved jeg ikke. Men det vil en erfaren arbejdsskade advokat hjælpe dig med at finde ud af.
Min kammerat fik erstatning, fordi han fandt en rigtig dygtig advokat i Horsens, som vidste alt om arbejdsskader og erstatninger.
Min bekendte, som gør rent på det lokale sygehus, udviklede eksem på hænderne og armene. Det startede med lidt kløe i håndfladen. Men så bredte det sig op på armen. Han købte noget lindrende creme og smurte på armen og hånden. Det hjalp også. Så han fortsatte sit arbejde og tænkte ikke mere over det. Måske er det et stik fra et eller andet insekt, tænkte han.
Da eksemet så begyndte at vise sig på den anden hånd og arm, blev han bekymret. Jeg spurgte ham, om han brugte sine handsker, når han gør rent. Det bekræftede han.

Vi gik til lægen, som fortalte ham, at han har udviklet allergi overfor et af de rengøringsmidler, firmaet, han arbejder for, stiller til rådighed. Et længere interview med lægen fulgte. Han har arbejdet for firmaet i 7 år nu. Har gjort rent i forskellige institutioner og er lige nu på holdet, der gør rent på hospitalet. Lægen fortalte ham, at her er tale om en arbejdsskade, fordi kemikalierne, han har brugt over længere tid, er de samme. Han har set lignende tilfælde. Han vil anmelde skaden, og han rådede min kammerat til at finde sin advokat. Han mente, at min kammerat har krav på erstatning fra firmaet. Faktisk var han ret sur på firmaet: ”Det er kriminelt det, de gør. De forsyner med nogle farlige kemikalier. De første ofre er jer, som arbejder med dem, når I gør rent. De næste ofre kan være institutionens brugere eller hospitalets personale og patienter.”

Min kammerat blev faktisk helt forskrækket. Han har fået ordineret noget, hundedyr creme, som skal smøres på de ramte områder på armene, og så skal han ikke røre ved kemikalierne mere. Aldrig. Det betyder, at han må sige op, og lede efter et nyt job. Forskrækkelsen satte dog en eller anden stædig kraft i gang i ham. Han besluttede sig for at sagsøge firmaet, fordi han mener, han har krav på erstatning for tabt arbejdsevne. Og han fik erstatning. Ikke et kongeligt beløb, men nok til at han kan leve i nogle måneder, til han finder et nyt job. Takket være en dygtig advokat.

Disclaimer