Europa er andet end gældskrise

Europa er andet end gældskrise

7. maj 2012 0 Af Sissi Hansen

Jeg ved ikke hvordan du har det, men jeg er snart ved at være træf af ordet gældskrise og budget nedskæringer. Nu må det snart stoppe, og når man tænker på, at vi nærmer os sommerferie, så må det være slut. Jeg tager ofte til Grækenland, så derfor må jeg også sige at det gør mig lidt ondt at se dem have det på den måde. Det kan på ingen måde svært sjovt at leve i et land, hvor nedskæringer er en så stor del af hverdagen for indbyggerne.

Jeg har altid elsker at komme ned til landet, og jeg har været der en del gange. Den græske økonomi har oplevet en tilbagegang i den sidste 5 år, og det har så medført at man fra politisk side, er nød til at skære ned. Når man så på samme tid har levet over evne i mange år, så gør det bare ekstra ondt. Europa har derfor gennem lang tid forsøgt at finde en måde at rydde Grækenland på. Det er dog på ingen måde uden omkostninger for Grækenland, for de er blevet mødt med krav om at skære dybt i de offentlige udgifter. Dette har så betydet, at arbejdsløsheden er rigtig høj, og derfor for staten ikke så mange skatter ind etc. Situationen bliver derfor ikke lige bedre med det første. Det er svært lide at vide hvad man som almindelig dansker kan gøre.

Når et land er i så dyb krise, som det er tilfældet med Grækenland, så er der mange turister der holder sig væk, for det er pludselig ikke helt så hyggeligt mere. Det gør som bare situationen værre, for så kommer der endnu færre penge i kassen. Jeg vil derfor gerne sige til folk, at de skulle se at tage af sted alligevel. Grækenland er stadigvæk et herligt land at holde ferie i, så hjælp de lokale indbyggere med at tjene lidt på turisterne. Se at få booket en flybillet, hotel og book billeje også. Tag så lidt ekstra lommepenge med når i skal af sted, for på den måde så kan du faktisk på din egen måde hjælpe Grækenland med at komme ovenpå igen.

Det er ikke kun Grækenland der er store problemer. Der er flere andre lande i Europa, der oplever store problemer med økonomien, og det er altså ikke lige noget der skaber en god ferie stemning. Min råd er dog, at du ikke skal lade dig gå på af alle de nyheder der er fra de forskellige lande. Når man tager på ferie, så skal man nemlig ikke tænkte på alle de økonomiske der er rundt omkring i verden. Jeg har også den opfattelse, at i turist områderne, der vil du med stor sandsynlighed ikke mærke noget til den utilfredshed, der er blandt indbyggerne.  Dem der lever af turisterne, er nemlig udmærket klar over, at det ikke er den måde man holder på turisterne. Du kan derfor forvente, at du ikke rigtig hører noget til det, men det må da gerne stoppe, så vi alle sammen kan få en god sommerferie.

Disclaimer