USB stick som lagringsenhed

USB stick som lagringsenhed

4. september 2012 0 Af Louis Kelmer

En USB Stick er en sikker lagringsenhed med en lang levetid. Man kan lagre data på en USB stick i op til 10 år! Ikke nogen dårlig egenskab. Hvem har ikke prøvet at finde nogle gamle data frem, som var lagret på en CD-ROM eller – endnu værre – en diskette? Blot for at opleve, at tidens tand havde gnavet sig ind i data, så mediet ikke mere kunne læses?

Sommetider er det jo uerstattelige data, man har gemt. Det kan være billeder, som ikke kan erstattes, indscannede breve eller andre vigtige dokumenter. Som for eksempel en tekst, som forfatteren har brugt rigtig lang tid på.

Det sidste er netop en af de oplevelser, som har lært mig altid at tage sikkerhedskopier – og jeg bruger altid en USB stick til mine sikkerhedskopier, da det gør det nemt at holde styr på mine dokumenter. Jeg arbejder til daglig som tekstforfatter, hvor jeg skriver tekster efter forlæg. Egentlig bare et håndværk, en profession. Men – som så mange andre tekstforfattere – arbejder jeg naturligvis i min fritid med mine egne tekster. En omfattende slægtsroman, som jeg har arbejdet på i mange, mange år.

I de første år huskede jeg altid at tage sikkerhedskopier. Én gang om ugen lagde jeg hele mit værk ned på et utal af disketter. Ja, ikke bare værket, mens også de omfattende noter, som jeg havde taget, når jeg lavede research til romanen. Men efterhånden begyndte jeg at føle mig for sikker og kom ud af den gode vane. Det var jo så besværligt, og værket fyldte efterhånden rigtig mange disketter. Der sker nok ikke noget, sagde jeg til mig selv og arbejdede ufortrødent videre. Uden sikkerhedskopier.

For nogle måneder siden købte jeg mig så en ny PC. Den gamle slog ikke rigtig til mere: den var stor og gammel og langsom. Da jeg fik den nye PC hjem, brugte jeg en nyindkøbt USB stick til at flytte mine dokumenter over på det nye vidunder – og det skulle vise sig at være rigtig heldigt. Det gik hurtigt og nemt. Min USB stick havde en kapacitet på 32 GB, og det var alt rigeligt til at rumme mine notater og mit værk. Én enkelt kopiering, og så var alt flyttet over.

Da alt klar, kørte jeg den gamle PC på genbrugsstationen. Den havde jeg jo ikke brug for mere, tænkte jeg. Men jeg blev klogere: Da jeg kom hjem fra genbrugspladsen og ville starte min nye, fine PC op, viste det sig, at den havde en defekt. En rigtig mandagsmodel! Jeg bandede og svovlede, mens sveden sprang frem på min pande. Hvad nu med alle mine dokumenter? Hvad med min roman? Alle disse mange års arbejde?

Heldigvis kom jeg i tanker om, at jeg havde kopieret alt mit arbejde over ved hjælp af min USB stick. Og her lå det stadig! Så da først jeg havde fået skiftet min mandagsmodel ud med en ordentligt fungerende PC kunne jeg så nemt som ingenting få lagt alt mit arbejde ind på den. Og nu varer det ikke så længe, før jeg får lagt sidste hånd på romanen. Så skal jeg bare finde et forlag.

Disclaimer