En god advokat til sag om skattesvig

En god advokat til sag om skattesvig

8. februar 2018 0 Af Vibeke

Han har også altid været en skidt knægt, sagde min gamle mor om sin nabos søn, Brian, da det blev almindeligt kendt, at han havde begået et røveri mod den lokale tankstation. Brian havde en aften i en mellemstor brandert truet en ung pige i tankstationens butik med en kniv, hvorefter hun havde udleveret den beskedne sum, der var i kasseapparatet. Der var såmænd tale om mindre end 300 kroner, og nu kan Brian for det latterlige beløb se frem til at få en fængselsstraf.

Politiets efterforskning af røveriet førte imidlertid til afsløring af andre ulovligheder, som den 23-årige mand havde begået. Han har aldrig taget en uddannelse, men han har tilegnet sig visse håndværksmæssige færdigheder, så det er lykkedes ham at holde en nogenlunde almindelig indtægt ved at udføre forskellige mindre opgaver for mennesker, som ikke så sig nødsaget til at få en kvittering, når de betalte ham for hans ulejlighed. Og han kunne jo ikke blive ved med at optage gratis lån som disse: https://smart-lån.dk/gratis-laan-30-dage/

Hvor stort omfangets af Brians sorte arbejde egentlig har været, ved vist kun han selv, men politiet har i hvert fald beviser på en række arbejdsmæssige opgaver, Brian har udført. Dem er der ikke betalt moms af, hvilket faktisk heller ikke kunne lade sig gøre, da Brian aldrig har været momsregistreret.

Men han har heller ikke betalt skat af de penge, han har tjent, så nu er han også sigtet for skattesvig for det beløb, politiet har kunnet afsløre. Ret beset har han selvfølgelig snydt samfundet for langt mere, men i den udstrækning, der ikke er bevis for det, er det svært at retsforfølge ham for mere.

Det er Brians fætter, der har fortalt mig om de afsløringer, politiet er nået frem til, og han mener også at vide, at politiet er i fuld gang med at undersøge andre ting fra Brians gøren og laden. Der skulle blandt andet være tale om, at Brian sidste år købte en motorcykel, men på købekontrakten skrev han under med et andet navn end sit eget. Formålet var formentlig, at han ikke havde til hensigt at betale afdragene på det lån, han optog i motorcykelforretningen, hvilket han da heller aldrig gjorde. Men forretningen havde ingen chancer for at finde frem til ham, da han havde brugt falsk navn og adresse. Nu venter der ham formentlig også en sigtelse for skyldnersvig i forbindelse med den handel.

Brian sidder varetægtsfængslet i øjeblikket, og han har fået forlænget fængslingen flere gange, idet retten har fundet det godtgjort, at politiet skal bruge med tid på at finde ud af de forskellige lovovertrædelser, Brian har gjort sig skyldig i.

Allerede i forbindelse med det første grundlovsforhør fik Brian beskikket en forsvarsadvokat, som har indvilget i at føre hans sag hele vejen igennem. Jeg ved fra Brians fætter, at advokaten vil gå efter at få den mildest mulige straf til Brian, for han har på forhånd opgivet at gå efter en frifindelse, selv om Brian hele tiden har nægtet sig skyldig i alle sigtelserne.

Men røveriet på tankstationen kan han nu ikke løbe fra, for hans ansigt var meget tydeligt på tankstationens overvågningsvideo.

Disclaimer