Tækkemand på Fyn

Tækkemand på Fyn

27. juni 2019 0 Af Vibeke

Her er meget idyllisk på Fyn og især hernede ved Gudbjerg. Landskabet præges af bløde marker og landsbyernes små bondehuse med stråtag, gør, at man føler sig hjemme. Fynboerne er søde mennesker og deres klingende dialekt, synes jeg, er charmerende.

Fynske stråtage

Vi har kørt rundt på Fyn i en god uges tid. Ferie i Danmark. For en gangs skyld har vi valgt ikke at tage til et eksotisk land, men blot at blive her og se dele, som vi ikke kender.
Børnene var betaget af fårene, vi måtte lege med på en gård, hvor vi boede i 2 dage. Min mand er betaget af stråtagene. Han er sådan en gør-det-selv-person, og han er ved at revne af nysgerrighed efter at få at vide, hvordan man lægger et stråtag.

Tækkemand på Fyn?

Der må være en tækkemand på Fyn, siger han. ”Skulle vi ikke finde én, som vi må besøge, og som vil fortælle os om, hvordan tagene bliver lagt?
Det kunne være et anderledes ferieprojekt.”
Vi beslutter at forlænge vores ophold på Fyn i et par dage. Vi har tiden. Og vi er heldige, vi kan godt bo på gården med fårene i et par ekstra dage.
Da vi vender tilbage til gården, spørger vi ejeren, om han ved, hvor vi kan finde en tækkemand på Fyn, som måske kan fortælle os lidt om sit arbejde.
Han klør sig lidt i nakken og nævner, at her faktisk ikke er så mange. Men han har hørt, at der er én over i nærheden af Tommerup. Der er lidt langt at køre, synes han. Men han kender ham ikke personligt. Vi kan finde hans telefonnummer, og så kan I jo ringe ham op og spørge ham.
Vi ringer op og får en snak med tækkemanden. Han vil da gerne vise os lidt om, hvordan man arbejder som tækkemand. Men han bor altså lidt længere væk end Tommerup. Vi laver en aftale med ham og nyder ferien.

Disclaimer