Ryd godt op i jorden med en jordfræser til traktor

Ryd godt op i jorden med en jordfræser til traktor

22. juli 2017 0 Af Sissi

Det kan forekomme, at man har nogle områder rundt omkring, som er bevokset med uønskede planter, eller man har brug for at få plantet eksempelvis nyt græs, hvilket kræver et godt stykke forarbejde. Forarbejdet består i at få rusket godt op i jorden, således der bliver skabt et godt underlag for at kunne plante nyt eller bibeholde en flot jordoverflade. Denne proces kan være meget omstændig, hvis ikke man er i besiddelse af de helt rigtige redskaber, hvilket eksempelvis kunne være en jordfræser, som eksempelvis kan gøre ukrudtsovertagede områder til flotte jordoverflader med godt udgangspunkt for ny beplantning.

Der er dog en del forskellige ting, der kan være en fordel at overveje, inden man erhverver sig en ny jordfræser, så man får fundet sig den rette til den rigtige pris.

Tip: Skal du finde en jordfræser til din traktor, så er der blandt andet hos virksomheden DK-Tec rig mulighed for at gøre sig en god handel.

jordfræser til traktor

Arbejdsbredden er varierende fra model til model

Det forholder sig således, at der findes forskellige modeller af jordfræsere, og de har alle forskellige arbejdsbredder, hvilket er svarende til den bredde, der kan jordfræses ad gangen. De mindste er ned til 105 cm, mens de største er 230 cm, hvilket kan være en fordel at afstemme med den typiske opgavetype.

Skal man fræse større områder uden de store udfordringer såsom træer, buske og lignende, kan det være en fordel med en af de større modeller. Har man derimod områder med mange træer og buske, er det ikke altid en fordel med den største model, da den mindre model bedre kan komme imellem de små forhindringer, der end måtte være i forbindelse med fræsning af eksempelvis områder ved en skov.

Hvilke funktioner har man ellers brug for?

Det kan også variere fra opgave til opgave, om det er nødvendigt at have en jordfræser, som har justerbar dybde, hvilket vil sige, at man kan ændre i, hvor dybt fræserens knive går ned i jorden. Dette kan eksempelvis være en fordel at have, hvis man skal løse en række af forskelligartede opgaver indenfor jordfræsning, da man så kan løse forskellige typer af opgaver med den samme jordfræser. Herudover kan det også være en fordel at overveje, om man ønsker en fræser med sikkerhedsbolt, der sørger for, at der ikke sker skader, hvis fræseren skulle ramme noget, der låser fræserknivene. Dette kan ses som en forsikring af, at de mere vigtige dele på fræseren ikke går i stykker, da skaden vil gå ud over sikkerhedsbolten.

Disclaimer