Puslespil er hyggeligt for børn i alle aldre

Puslespil er hyggeligt for børn i alle aldre

17. august 2022 0 Af admin

Børn i alle aldre (læs: Herunder voksne 😊) kan have masser af gavn og glæde af puslespil.

Puslespil behøver bestemt ikke at være kedeligt, selv om det måske er det, nogle tænker – for man sidder jo bare der og forsøger at få nogle brikker med underlige faconer og forskellige farver til at passe sammen. Det er også rigtig nok, at man skal samle et billede/motiv, som nogen har skåret i stykker; det kan for nogle måske virke lidt dumt, men det er det bestemt ikke.

Det er vildt hyggeligt at lave puslespil, og det kan være meget meditativt, for man sidder og slapper af og fokuserer kun på at lave puslespillet færdigt, mens man sidder og sorterer og vender og drejer de, til tider drilske, små brikker.

Alene eller sammen

Du kan lave puslespil alene, eller du kan lave puslespil sammen med andre. Begge dele er hyggeligt.

Forestil dig en stormfuld aften. Hvor vinden river i træerne, og du sidder inden for med en god ven/veninde og lægger puslespil. I har en stor skål med slik eller andre lækkerier stående på bordet, og så leder i efter kanter til det store flotte puslespil. Det kan da kun blive hyggeligt.

Puslespil er altså også for voksne – men de er bestemt også for børn.

Puslespil for børn i alle aldre

Mange børn kan godt lide at lave puslespil – og som voksen kan det være hyggeligt at sætte sig ned og lave det sammen med dem.

Det kan give masser af god kvalitetstid sammen mellem børn og voksne, når man sætter sig sammen og forsøger at pusle de små brikker på plads, så motivet langsomt toner frem.

Puslespil er oplagt som gave

Måske du selv har et barn eller kender et, som du gerne vil give en gave. Så burde du bestemt overveje at give et puslespil. Det vil de fleste blive glade for.

Ravensburger er f.eks. et godt bud til en gave. De har puslespil til børn i alle aldre (se blot her: https://www.hyggeonkel.dk/puslespil/ravensburger/), så det er nemt at finde det perfekte puslespil.

Puslespil fås i mange varianter: Store og små; fra to til mange tusinde brikker, så det er bare med at finde det der passer bedst. Motiver er det også mange af. Se på aldershenvisningen på puslespillet, hvis du har brug for hjælp, så er du godt på vej.

Disclaimer