Gode råd til vinduespudsningen

Gode råd til vinduespudsningen

23. september 2012 0 Af Louis Kelmer

Mange i dag har beskidte vinduer og får ikke vasket dem ofte nok. Her er et par enkelte, men nyttige råd til vinduespudsning.

At få vasket eller vaske sine vinduer 1 gang om året, både udvendigt og indvendigt er ikke nok i dag. Det anbefales at ens vinduer bliver vasket 3-4 gange årligt, da det forhindre partikler til at ophobe sig på glasset i vinduerne, og det gør det meget nemmere næste gang at vaske vinduerne. Hvis du er en af dem, der bor hele året rundt tæt ved en strand, hvor der er meget sand i luften kan det være nødvendigt at vaske sine vinduer oftere end 3-4 årligt, da sand sætter sig flittigt i vinduerne.

Mange tror måske, at det er lige meget hvordan vejret er, vinduerne skal bare vaskes. Der tager du fejl. Det er ikke det smarteste at begynde at vaske sine vinduer om vinteren, da vandet kan fryse på ruden, modsat om sommeren hvor vandet fordamper. Sagt på en anden måde, skal det hverken være is koldt uden for eller hedende varmt, men en god stabil temperatur.

Vinduespudser

Nogle hjem eller andre institutioner i dag, har sågar vinduer på første, anden eller tredje sal. Det kan være et problem, for almindelige mennesker at nå vinduerne deroppe medmindre man har en stige. Stadig er nok ikke alle der er lige glad for at lege med tanken om at man er oppe i 4-5 merters højde og står og vasker vinduer. Derfor kan det i det her tilfælde godt betale sig at investere i en vinduespudser, det er trodsalt hans arbejde og de har ofte styr på tingene. De fås til en billig pris, og kan ofte gør det dobbelt så hurtigt, end hvis det var dig selv der skulle vaske dine vinduer.

For at lave en god hjemmelavet vinduesvask, skal der egentlig ikke de helt store remedier til. Det kan gøres så enkelt med blot 5 liter koldt vand, samt 1 spsk. Opvaskemiddel og en deciliter husholdningseddike. Værsgo, der har du vinduesvask. Mere enkelt bliver det på ingen måde. Grunden til, det er en fordel at bruge husholdningseddike, er at kalken vil binde sig i vandet, så det ikke er med til at sætte striber på vinduerne efter du har vasket dem.

Vinduespudsning – Teknikken

Hemmeligheden bag en god vinduespudser, er at vaske vinduet hurtigt og grundigt. Når du har sæbet ruden ind, er det vigtigt at du skraber vandet vandret og drejer håndleddet i hjørnerne i et hurtigt, men stabilt tempo med din vinduesskraber. Du skal ikke stå og nusse om vinduet, og har du nu fået sæbet hele vinduet ind, det er med at få sæben skrabet hurtigt og effektivt af igen, hurtigst muligt.

”Avis papir”

En myte, der stadig er mange der går og tror på er, at avispapir gør vinduerne blanke. Det passer ikke. For en del år tilbage, da aviserne var trykt med blyfarve, da kunne blyet have en polerende effekt. Men da aviserne bliver trykt på en anden måde i dag, polere aviser ikke vinduerne mere, tværtimod sviner de blot vinduerne endnu mere.

Vil du ikke selv stå for din vinduespudsning kan du også få en vinduespudser til det, som f.eks. http://www.voresvinduespudser.dk/

Disclaimer