For stor vandregning

For stor vandregning

30. juni 2019 0 Af Vibeke

Forleden kom vandregningen. Det var lidt af et chok at se den. Stor stigning. Har de lagt ny beskatning på tilførsel af vand, eller hvad? Det var den første tanke. Men jeg så et rødt stempel hen over regningen, som signalerede fare: ”Vær opmærksom på, at vi har registreret et større vandforbrug i forhold til tidligere perioders forbrug.”

Det er godt nok anden gang, jeg har lagt mærke til stemplet, men første gang tog jeg det ikke alvorligt. Men for en god sags skyld, så tjekkede jeg forbruget. Jeg holdt det op mod de to forrige regninger. Og ja, der var brugt en del flere kubikmeter vand, end vi plejer: Denne regning i forhold til forrige. Den forrige regnings forbrug viste også en stigning, men slet ikke i det størrelsesforhold som den sidste.
Så meget mere bader min ældste datter ikke, at det kan forklare stigningen, tænkte. Der er måske en lækage i et rør et sted, som jeg ikke har opdaget?

Vandskader?

Jeg går på ’jagt’ efter vandskader i forskellige rum. Intet at se på badeværelserne, eller i køkkenet. Jeg går ned i kælderen og finder en kæmpe plamage på loftet lige under det store badeværelse. Aha, der må være et sprængt vandrør. Det var da også temmelig koldt i vinter. Jeg går tilbage til badeværelset og finder, at inde bagerst i et skab er der virkeligt vådt. Jeps, den er god nok. Armaturets forlænger rør er læk. Vandet er stille og roligt sivet fra armaturet ind under gulvet. Æv, det skal laves om. Repareres. Jeg får brug for en håndværker, som kan komme og pille skabet ned og få sat nye rør. Det vil tage nogle dage. Det er et forholdsvist stort møbel, der skal pilles ned. Det vil også betyde, at der skal sættes nye kakler, og måske bliver det nødvendigt at få sat et nyt møbel op.

Vandalarmer er løsningen

Håndværkerne kom og begyndte arbejdet. De larmede godt nok, men de var temmelig effektive. Jeg havde regnet med 5 dage, hvor familien måtte dele det lille badeværelse. Men de klarede det på 2. Ok, de har erfaringen. En af dem spurgte, om vi ville have sat vandalarmer op. Han foreslog, at vi satte op i det store og det lille badeværelse, i køkkenet og i kælderen. Huset er jo ikke nyt, så det kan tænkes, at der er andre svage punkter i rørene. Det vil være godt, hvis vi opdager det i tide.
Det har han ret i, så jeg undersøgte, hvad sådan en vandalarm koster. De er ikke så dyre, så jeg bad ham om at sætte 4 op, sådan som han havde foreslået. Han købte vandalarmerne, satte dem op i en fart, og integrerede dem med tyverialarmen. Vi får besked med SMS, hvis der opstår problemer. Kanon.
Nu mangler jeg så bare at få repareret vandskadens efterladenskaber i kælderen. Affugtning og ny maling af loftet. Det må blive et projekt, jeg selv står for i de næste weekender. Jeg er ikke den store gør-det-selv type, men jeg kan godt finde ud af at male et loft og en væg.

Disclaimer